Kasvovesi, tai toneri kuten sitä myös kutsutaan, on erittäin tärkeä osa ihonhoitorutiinia. Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen sekä aamulla että illalla. Jos sinulla ei ole hyvää kasvovettä, joka puhdistaa ja kosteuttaa, ihonhoitorutiinisi ei ole yhtä hyvä kuin se voisi olla. Tässä artikkelissa käymme läpi kaiken mitä sinun tarvitsee tietää sekä esittelemme oman kasvovesi parhaat testissä -listamme!

Miksi kasvovesi?

Kasvovedellä poistat viimeiset meikin ja lian jäämät illalla, mutta on myös tärkeää käyttää sitä aamulla, kun iho tarvitsee virkistystä hyvän yöunen jälkeen. Ihon puhdistuksen laiminlyönti ei ole koskaan hyvä idea, joten totuttele aina viimeistelemään ihosi puhdistus juuri sinun ihollesi sopivalla kasvovedellä. Tässä on tärkeää käyttää tuotetta, joka sopii ihosi tyypille, sillä jos käytät esimerkiksi rasvaiselle iholle tarkoitettua kasvovettä (toneria) ja ihosi on kuiva, se kuivattaa ihoa.

Oikean valinta

Mitä tilannetta sinun tarvitsee hoitaa? Tarvitsetko rauhoittavaa kasvovettä ärtyneelle iholle? Tarvitsetko lisäkosteutusta? Tarvitsetko apua talintuotannon säätelyssä? Vähän kaikkea? Jokaiselle ihotyypille ja tarpeelle on olemassa kasvovesi. Sinun tarvitsee vain selvittää, mitä juuri sinun ihosi tarvitsee! On tärkeää alkaa hoitaa ihoa jo nuorena. Ei vain nuoret akneihmiset tarvitse puhdistaa ihoaan, vaan myös ongelmattoman nuoren ihon tulee saada hoitoa. Ei tietenkään pidä aloittaa liian voimakkailla aktiiviaineilla, joita vanhempi iho saattaa tarvita, mutta ihon huolellinen puhdistaminen ja kosteuttaminen on tarpeen jo varhain!

Hyvät ja paremmat tuotteet

Nykyään on valtava valikoima ihonhoitotuotteita. Jotkut ovat parempia kuin toiset, eikä kallein aina ole paras. Mitä paremmassa kunnossa ihosi on, sitä helpompi on löytää sopivia ihonhoitotuotteita, mutta jos iholla on enemmän ongelmia, mahdollisuuksia on paljon nykyään. Yhdessä puhdistustuotteiden kanssa kasvovesi on tuote, jota löytyy useimmista paikoista. Jos tarvitset kasvovettä, voit löytää sitä ruokakaupasta, joten sitä ei ole vaikea saada! Nyt ruokakaupasta löytyvät tuotteet eivät ehkä ole parhaita, mutta usein on niin, että saat mitä maksat ihonhoidossa. Tämä ei tarkoita, että kaikki kallis on hyvää ja kaikki halpa huonoa! Kyse on oikean tasapainon löytämisestä ja erilaisten tuotteiden rohkeasta kokeilemisesta.

Topplista – Parhaat kasvovedet

Tässä tulee topplistamme kasvovedistä, joista pidämme juuri nyt erityisen paljon, olkaa hyvä!

#1 PIXI – Glow Tonic

Tämä on parhain kasvovesi juuri nyt meidän mielestämme. Se on kuoriva vesi, joka sekä kiristää ihoa että puhdistaa syvältä. Tämä kasvovesi sisältää happoa ja on kuoriva, joten muista käyttää aurinkosuojaa päivällä, jos käytät sitä aamulla! Tämä kasvovesi on saanut hieman kulttimainetta ja arvostelut ovat lukuisia ja positiivisia. Hinta on suhteellisen ”normaali” verrattuna hieman ylellisempiin merkkeihin, mutta se ei ole erityisen halpa eikä erityisen kallis.

*KLIKKAA TÄSTÄ ostaaksesi Nordicfeeliltä
*KLIKKAA TÄSTÄ ostaaksesi Lykolta

#2 Dermalogica – UltraCalming Mist

Tämä on erittäin hyvä kasvovesi, joka tulee suihkemuodossa ja on erityisen hyvä ärtyneelle ja herkälle iholle. Koska se on suihkemuodossa, se on erittäin hyvä kaveri ottaa mukaan töihin tai kouluun. Se on myös täydellinen ottaa mukaan lentokoneeseen, koska useimmat meistä saavat lisää kuivaa ihoa lennon jälkeen. Käytä sitä tavallisena kasvovetenä, tai käytä sitä meikin päällä, tai pienenä kosteusboostina päivän ja illan aikana. Jos työskentelet tietokoneen ääressä koko päivän, tämä on kultaa, kun iho alkaa kiristää hieman.

*KLIKKAA TÄSTÄ ostaaksesi Nordicfeeliltä
*KLIKKAA TÄSTÄ ostaaksesi Lykolta

Mikä on sinun ihosi tyyppi?

Tärkeintä uusia ihonhoitotuotteita ostaessa on tietää, minkä tyyppinen iho sinulla on. Se saattaa kuulostaa itsestäänselvältä ja saatatte ajatella, että toistamme tätä artikkeleissamme, mutta se on äärimmäisen tärkeää hyvän tuloksen saavuttamiseksi! Parasta on tietenkin mennä ihonhoitoklinikalle ja saada kunnollinen läpikäynti siitä, miten ihosi voi yleisesti. Meidän neuvomme on, että menet joko klinikalle, joka käyttää sinua kiinnostavan merkin tuotteita, tai klinikalle, jolla on monia eri merkkejä. Kun menet ihoanalyysiin ja kasvohoitoon, ihonhoitoterapeutti käyttää luonnollisesti saatavilla olevia tuotteita klinikalla parantaakseen ihoasi. Jos menet esimerkiksi klinikalle, joka työskentelee Dermalogican kanssa, on todennäköistä, että alat käyttää sitä merkkiä analyysisi ja hoidon jälkeen.

Ehkä haluat mennä analyysiin ja kasvohoitoon, mutta tunnet, että et voi varaa tiettyä merkkiä? Valitse silloin klinikka, joka tarjoaa hieman edullisempia tuotteita ja merkkejä. Muista kuitenkin, että klinikoilla käytetyt merkit maksavat enemmän syystä. Ne on kehitetty ihotautilääkäreiden tai vastaavien toimesta, ja saat paitsi kauniita pakkauksia myös hyvän sisällön, koska tuotteissa on aktiivisia ainesosia, jotka auttavat ihoasi voimaan paremmin nopeammin.